Департамент житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради вважає запровадження безоплатного проїзду у черкаських тролейбусах таким, що збільшить навантаження на бюджет та не покращить фінансовий стан підприємства. Такою є відповідь чиновників на протокольне доручення депутатів Черкаської міської ради, пише сайт 18000.

За інформацією, наданою депутатам, 2023 року заплановано витрати на господарську діяльність підприємства понад 175 млн гривень. Левова частина коштів – це дотація з місцевого бюджету.

Зі свого боку підприємство планує зібрати виручки за проїзд дещо менше 26 млн гривень. Водночас вартість утримання дільниці контролю за оплатою проїзду (контролерів) має скласти 5,5 млн гривень, тобто “чистий” дохід від реалізації квитків складатиме більше 20 млн гривень.

Додамо, що частину виручки з продажу квитків отримує підприємство, що виграло конкурс на встановлення валідаторів та іншого технічного обладнання у тролейбусах і запровадження безготівкового розрахунку. Нині здійснити оплату в черкаському електротранспорті можна за допомогою засобів безготівкої оплати та банківських карт.