Монастирищенським відділом Уманської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактом придбання та зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу та за фактом незаконного виготовлення, придбання, зберігання, наркотичних засобів без мети збуту.

В ході досудового розслідування встановлено, що 22 вересня 2018 року під час обшуку за участю працівників Монастирищенського відділу Уманської місцевої прокуратури у жителя одного із сіл району працівниками поліції виявлено та вилучено пістолет – «Stalker 917-S» №1113-31715, калібру 9 мм, що являється гладкоствольною короткоствольною вогнепальною зброєю, придатною для заподіяння людині небезпечних для життя або смертельних ушкоджень, конструкція якого змінена саморобним способом, який останній зберігав на території домоволодіння та вилучено чотири паперових згортки і картонну коробку із вмістом речовини рослинного походження, яка згідно висновків експерта являється особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено – канабіс, загальною масою в перерахунку на висушену речовину 47,153г.

blank

12.11.2018 року Монастирищенським відділом Уманської місцевої прокуратури за вказаними фактами чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 309 Кримінального кодексу України та за ч.1 ст.263 КК України.

blank

В ході досудового розслідування слідчим проводиться ряд слідчих дій, спрямованих на забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування.

blank

Довідково: санкцією ч.1 ст. 309 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строкдо 3 років., санкцією ч.1 ст. 263 КК України – позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.