Сьогодні телеграм-пабліки та соцмережі облетіло відео з одного із черкаських закладів, де напівголі молоді чоловіки розважали відвідувачок.

“Схоже на заміну бійок пʼяних правоохоронців в КІМ барі входить більш гламурний заклад в Черкасах, саме головне, щоб потім після мітингу в суботу, заявити про тиск на бізнес … Без слів” – обурився на своїй сторінці у “Фейсбук” міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

Згодом він додав сподівання, що цими молодиками на відео мало б зайнятися ТЦК.

Також у пабліках повідомляли, що імовірно заклад належить одному із організаторів черкаських акцій протесту “Всі гроші на ЗСУ”, які регулярно проводяться на сходах мерії та широко анонсуються. До того ж, мітинги ці мають дозвіл військової адміністрації. Попри те, що навіть прощання з загиблими Героями у Черкасах анонсувати наперед заборонено з міркувань безпеки.

Відповідні документи оприлюднив черкаський журналіст Валерій Воротник.

“Цей пост про мораль. Переді мною два листа. Два листи від установ державної влади на Черкащині. Один з них отриманий організатором акцій протесту Ківаком з дозволом на проведення масових акцій під час воєнного стану. Другий показали батькам та побратимам героя, однолітка Ківака, на підставі чого фактично заборонили проводити публічну панахиду та прощання на площі, запросити туди друзів, написати про це в соцмережах. На відміну від добре анонсованих за допомогою оплаченої реклами закликів зібратися на мітинг. Два листи з різним змістом, але про одне й те саме. Про мораль чиновників країни, яка з останніх сил бореться з ворогом, втрачає найкращих громадян, які б мали будувати її майбутнє. Для одних заробіток на мітингах, нічні клуби з оголеними чоловіками у спідницях, гроші з обласного бюджету. Для інших – бруд окопів та сморід тіл, що неможливо прибрати з нейтральної смуги. Одним – громадянське суспільство, санкціонована демократія. Іншим – право вмерти за це”, – написав Воротник.

blank blank