Уперше в Черкасах встановили систему відеоспостереження в найбільшому парку міста “Сосновий бір”. Тепер тут 40 «розумних» та роботизованих камер.

“Камери мають можливість розпізнавання облич відвідувачів, ще одна з камер має функцію розпізнавання номерних знаків автомобілів, які проїжджають прилеглу до нашого парку вулицю Дахнівську. Також нам повідомили, що номера автівок можна розпізнати як вдень, так і вночі.  Для охорони ми облаштували роботизовані камери, високої роздільної здатності, за допомогою яких можна оперативно і детально розгледіти все, що відбувається на потрібній ділянці парку”, – зазначив очільник КП “Дирекції Парків”, свободівець Андрій Куча.

Також він зазначив, що за потреби КП “Дирекція Парків” надаватиме відеозаписи “Національній поліції”.

До слова, це не перша ініціатива свободівців у створенні безпечних умов життя для черкасців. Повідомляють в пресслужбі Черкаської обласної організації ВО “Свобода”.

“Команда “Свободи” реальними кроками створює систему безпеки для наших містян. Сьогодні запустили систему відеоспостереження в найбільшому парку Черкас – “Сосновому Бору”. Надалі плануємо встановити камери в сквері “Юність”, також відеонагляд встановлено майже в усіх школах міста. Черкаси повинні бути безпечним містом!”, – зазначив директор департаменту освіти і гуманітарної політики Сергій Воронов.

Також депутати від фракції ВО “Свобода” спрямували 3,5 мільйони гривень як субвенцію “Національній поліції” для встановлення системи “Безпечне місто”.

“Наша свободівська команда успішно встановлює систему відеоспостереження у галузях, які курує. До кінця року ми плануємо облаштувати камерами відеонагляду всі школи Черкас, розпочали встановлення камер у парках міста. Також тривалий час ми вимагали від чиновників  запустити систему “Безпечне місто”. Проте за кілька років, ні управління інформаційної політики, ні департамент ЖКК не  змогли цього зробити. Тож наші депутати спрямували кошти, заощаджені департаментом освіти, на встановлення системи відеоспостереження по місту “Національною поліцією”. Це вагомий крок до того, щоб черкасці почувалися у безпеці”, – зазначає заступник міського голови, свободівець Юрій Ботнар.