Продовжуємо ліквідувати стихійну торгівлю в Черкасах: сьогодні спеціалісти Управління інспектування ЧМР, разом з представниками Черкаського міського відділу поліції, Патрульної поліція Черкаської області та Управління Держпродспоживслужби провели спільний рейд у Південно-Західному районі. Повідомив очільник Управління інспектування Станіслав Коломієць.

За результатами рейду на порушників складені адмінпротоколи, а їх несанкціоновану торгівлю припинено. Крім того, кожному було проведено роз‘яснення переваг та умов легальної роботи на території комунальних ринків. Ціна альтернативи у вигляді облаштованої точки продажу із забезпеченням всіх санітарних умов – 10 грн на день.

Проте перекупники, що складають 90% стихійної торгівлі, обирають вигідні прохідні локації замість безпеки і здоров‘я покупців.

blank

Ситуація потребує наполегливості і безкомпромісності, як з боку Інспекції, та і з боку Нацполіції. Найефективнішим інструментом у боротьбі зі стихійною торгівленю є вилучення товару. Відповідна робоча група міської ради, членом якої є також і я, вже працює над його впровадженням. Незабаром буде представлено нормативний порядок застосування такої санкції.