Реалізуючи обласну програму розвитку галузі молочного скотарства на 2010 – 2020 роки, торік у всіх категоріях господарств Черкащини виробили  461,2 тис. тонн  молока. У розрахунку на одного жителя області виробляється 379 кг молока. Такі обсяги виробництва молока забезпечують фізіологічну потребу населення відповідно до норм споживання, інформують у Департаменті агропромислового розвитку ОДА.

У сільгосппідприємствах виробництво молока складає 301,6 тис. тонн, що на 10,5 тис. тонн більше попереднього року. Приріст виробництва молока в сільськогосподарських підприємствах досягнули за рахунок підвищення продуктивності корів, яка збільшилася на 279 кг та досягла 7006 кг молока від корови. Найвищі показники продуктивності досягнуто в сільськогосподарських підприємствах  Маньківського (9541 кг молока від корови), Золотоніського (7850кг молока від корови), Черкаського (7316 кг молока від корови) районів.

Позитивний вплив на підвищення продуктивності корів має розвиток племінної бази. У 2020 році проведено експертну оцінку стад у 5 суб᾽єктів господарювання та присвоєно статус племінного заводу та племінного репродуктора з розведення великої рогатої худоби молочного напряму продуктивності (загальна кількість племінних господарств у молочному скотарстві – 25 суб’єктів господарювання).

Продуктивність корів у племінних господарствах області на півтори – дві тисячі кг молока перевищує середньообласний показник (7006 кг), а в племінному заводі ТОВ „Агроко“ продуктивність корів перевищила 11 тисячний рубіж.

Приділялася увага  поліпшенню матеріально- технічної бази молочного скотарства та запровадження сучасних технологій виробництва (введено в дію І чергу молочного комплексу ТОВ „Перемога“ Золотоніського району потужністю 750 голів корів).