У Залізнячці Єрківської громади на Катеринопільщині з’явився власний музей культури і побуту. Тепер у селі можна не лише попити цілющої прохолодної води з історичного джерела «Ринва», а й відвідати музейну експозицію. Про це пише сайт «Вісті Черкащини».

«Віднедавна окрасою Залізняцької бібліотеки, її візитівкою, стала щойно створена музейна кімната. Інтерпретована піч з усім реманентом, картини намальовані, вишиті умільцями нашого села, горщики і горнятка, мисочки і миски з випаленої глини, різні стародавні предмети народного вжитку, долівки та діжки, вишиті сорочки, рушники та подушки! Все це зібрала і впорядкувала бібліотекарка Гаркавенко Валентина В’ячеславівна за допомогою місцевих жителів, які щиро віддали старі речі у краєзнавчий музей нашого села. Велика вдячність небайдужим мешканцям за їхню громадянську позицію», – інформує староста Залізнячки Микола Шевченко.

Валентина В’ячеславівна наголошує, що ідею створити музей запропонував саме староста. Вона ж за підтримки небайдужих жителів втілила її в життя.

«Завдяки жителям села ми створили музейний куточок, де показали життя наших рідних у минулому, – зауважує бібліотекарка. – Велика подяка Храпік Олені Іванівні, Бондаренко Галині Дмитрівні, Трамбовецькій Ганні Митрофанівні, дитячому садочку «Сонечко» за надані експонати. Також подяка Горовенку Михайлу за допомогу в облаштуванні музейної кімнати та старості села за ідею й допомогу».

Нині закладено основу, далі ж є надія, що експозиція поповнюватиметься та ставатиме усе цікавішою. «Долучайтеся, хто має речі старовини, завжди раді!» – закликає пані Валентина.