У протизаконних діях зловмисника, який проживав в місті Сміла, викрили оперативники кримінальної поліції під процесуальним керівництвом Смілянської окружної прокуратури. Зловмиснику загрожує до семи років ув’язнення. Про це інформують у пресслужбі поліції області.

Смілянські оперативники карного розшуку отримали інформацію про те, що 32-річний чоловік причетний до незаконного зберігання зброї та боєприпасів із метою їх подальшої реалізації за гроші.

Так, вжитими оперативно-розшуковими заходами правоохоронці затримали правопорушника у процесуальному порядку, відповідно до ст. 208 КПК України, під час збуту двох гранат Ф-1.

Також під час обшуку у нього вилучили набої. Речові докази направили на експертне дослідження до Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Підозрюваному загрожує до семи років ув’язнення.

Тим часом правоохоронці встановлюють канал походження зброї та боєприпасів. Досудове розслідування триває.