12 серпня відбулося чергове засідання координаційної ради, яка опікується реалізацією проекту «Громадський бюджет Сміли на 2020-2021 роки». Пише інтернет-видання Сміла.UA.

Нагадаємо, ще у 2018 році у Смілі, за прикладом великих продвинутих міст, вдалося впровадити громадський бюджет. Тобто з міського бюджету виділяється один мільйон гривень, сміляни можуть подавати свої пропозиції і проекти щодо того, на що можна витратити цей мільйон, але з користю для міста. Потім відбувається голосування між жителями за кращий проект. Проект-переможець втілюється у життя за ці кошти з громадського бюджету.

Тож міська влада пропонує продовжити цю ідею самоврядування і у 2021 році. Тому на засіданні координаційної ради, яку очолює завідувач сектору інформаційно-аналітичної політики Олександр Головченко, зібралися члени ради та обговорили план заходів із реалізації громадського бюджету.

За планом з 1 до 30 вересня 2020 року сміляни можуть подавати нові проекти і ідеї, відповідно до форми заявки, обсягу коштів та тематики.

Протягом жовтня – ідеї від смілян вивчатимуться, аналізуватимуться, фахівці подумають, що можна втілити у життя, а що ні.

У листопаді – проєкти містян розмістять на сайті міської ради, всі жителі зможуть ознайомитися з кращими ідеями.

З 01.12 до 15.12. 2020 року – відбудеться голосування за найкращий проект.

28 грудня – оприлюднення підсумків голосування.

2021 рік – реалізація проекту-переможця.

На нараді також підбили підсумки реалізації попереднього громадського бюджету. Так як це робилося вперше, було багато помилок і перешкод. Тож члени координаційної ради міркували, як не допустити похибок цього разу. Щоб теперішні проєкти принесли комфорт і користь для нашого міста