Коли заходиш у четвертий під’їзд будинку №16 по вул. 40 років Перемоги, то наче потрапляєш у казку, пише “Сміла.ua”. Приємно дивитись на акуратно розмальовані картини і пейзажі, а не облуплені брудні стіни місць загального користування, як це буває в інших будинках.


Ідея зробити свій під’їзд яскравим і особливим виникла у місцевої жительки, голови правління ОСББ «Добробут» Людмили Мартиненко. Вона вважає, що люди повинні більше творити добра, робити цей світ прекрасним, починати перетворення із себе.
«Ми почали розмальовувати під’їзд у минулому році. Вже розфарбовані другий, третій і четвертий поверхи, добираємось до п’ятого, – розповідає Людмила Мартиненко. – Все малює професійний художник Альона Науменко. Зараз вона без роботи, тому користуємось цією можливістю. Я сама купую їй фарби, сама плачу за роботу. Сусіди милуються, але фінансово не дуже підтримують цю ініціативу. А в мене це просто мрія – розмалювати свій будинок, щоб у Смілі було більше краси».

Людмила Мартиненко хоче бачити своє місто затишним, яскравим, творчим. Щоб на сірих міських будинках з’явились сучасні мурали. Щоб влада і громада започатковували такі проекти, як у Києві, коли митцям дають матеріали, оплачують роботу, а вони творять красу для суспільства. Це все не так дорого коштує, варто лише захотіти.