Днями колектив Смілянського міського парку культури і відпочинку дружно висадив алею унікальних дерев, яких у нашому місті ще не було. Ці дерева називаються павловнії – рослини з високоякісною деревиною та прекрасні медоноси, за свою красу здобули також назви: “Дерево імператриці” і “Сапфірове дерево”. Пише Сміла.UA.


Це багаторічник, родом із Азії, адаптований до нашого клімату, має найбільшу швидкість росту в світі, адже за короткий проміжок часу (5 років) може досягати 13-15 метрів висоти.

Павловнія – це вдалий інноваційний вибір для благоустрою та озеленення, адже розмір листя досягає 80 см в діаметрі, тому вони є справжніми «фабриками» кисню. Листя одного дерева поглинають в середньому 22 кг вуглекислого газу і звільняють 6 кг кисню за 1 рік, при цьому очищаючи тисячі кубічних метрів повітря. Цвітіння вже починається з третього року, а розквітає у першій декаді квітня і триває близько місяця. Завдяки швидкому росту, великому розміру і рясному цвітінню, Павловнія, стане справжньою прикрасою нашого парку, – інформують на офіційній сторінці міського парку у мережі Фейсбук.