Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Черкаській області Валерій Єфіменко та громадський монітор Володимир Батчаєв у рамках реалізації національного превентивного механізму здійснили плановий моніторинговий візит до Смілянського відділу поліції ГУНП в Черкаській області, інформує сайт Уповноваженого ВРУ з прав людини.

Під час візиту встановлено, що у відділі поліції не забезпечено права людей з інвалідністю – будівля не обладнана пандусом згідно з нормами ДСТУ, які регламентують інклюзивність будівель і споруд, а кнопка виклику, якою могли б скористатися мало мобільні особи, взагалі відсутня.

Стоянки для автомобілів людей з інвалідністю не обладнані. На дверях переважної більшості кабінетів відсутні таблички, які б вказували на призначення цих приміщень.

У відділі наявна кімната для конфіденційного побачення затриманого із захисником, але її обладнання не відповідає вимогам нормативних актів МВС України. Кімнати для затриманих осіб відсутні.

Журнал єдиного обліку заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події та журнал обліку доставлених осіб, що вчинили адміністративні правопорушення та інші облікові документи, пов’язані із зверненнями громадян, ведуться з порушеннями.

За результатами моніторингового візиту будуть направлені відповідні звіти з рекомендаціями щодо усунення виявлених порушень.