Наближається час різдвяно-новорічних свят та в умовах воєнного стану, українці не будуть святкувати як завше: гучно, яскраво та з веселощами. Саме тому у низці українських міст уже прийняли рішення про відміну встановлення новорічної ялинки та ілюмінації. Наприклад, у Черкасах міський голова Анатолій Бондаренко вже повідомив, що ніяких новорічних святкувань – не буде. Як ситуація складеться у Тальному розповів міський голова Василь Сідько, пишуть “Вісті Черкащини“.

За його словами, цього року на площі у центрі Тального ялинку встановлювати не планують.

– Святкування зараз не на часі, – говорить Василь Петрович, – от якщо до Нового року ми здобудемо Перемогу, то ми встигнемо поставити ялинку та запалати вогні дуже швидко!
Однак до розмови із громадянами у міській раді відкриті. Посадовець говорить, що він завжди готовий почути думку людей, тому серед жителів Тальнівської громади хочуть провести опитування щодо того, чи потрібно цього року встановлювати новорічну ялинку.

Як варіант у Тальному розглядають можливість встановити святкову локацію для дітей до Дня Святого Миколая та провести якісь заходи. Крім того, міський голова зазначив, що можливо, саме для дітей і встановлять ялинку, проте без вогників.

Також на Тальнівщині планують заборонити використовувати гірлянди і святкову ілюмінацію з метою економії електроенергії комерційним, комунальним та державним закладам.

Після остаточного рішення не встановлювати ялинку та новорічну ілюмінацію, кошти, заплановані в громадському бюджеті на різдвяно-новорічні свята, спрямують на вирішення інших проблем або ж передадуть на потреби ЗСУ.