Нещодавно у селі Водяники Звенигородського району відбулася презентація нового туристичного об’єкта – архітектурно-ландшафтного етнографічного комплексу «Совин Яр». Захід став важливою подією для місцевої громади, залучивши численних гостей, серед яких були науковці, підприємці та представники органів влади. Пише «Шполяночка+».

Комплекс розташований серед мальовничих краєвидів і пропонує понад 45 об’єктів для огляду. Серед них – реконструйована козацька церква XVII століття, старовинні козацькі хрести, скульптурні композиції, вітряки та інші історичні пам’ятки. Крім того, для гостей облаштовані затишні куточки відпочинку на березі річки Неморозь.

Однією з головних родзинок комплексу є Катеринин парк – унікальна зелена зона, що поєднує природну красу з архітектурними та мистецькими елементами. Центральною композицією парку є скульптура «Водяницький родовід», створена народним художником Миколою Теліженком. У парку також можна побачити кам’яні статуї древніх кочових народів – так звані «кам’яні баби», а також сучасні скульптури, присвячені темам української міфології, історії та релігії.