Парафіяни села Яблунівка на Лисянщині минулого місяця проголосували за перехід до Православної церкви України. Всі 111 вірян, які зібралися на збори, одностайно ухвалили рішення раз і назавжди позбавитися московського патріархату в найстарішому на Лисянщині храмі Святого апостола Івана Богослова, збудованого ще у 1875 році. Про це повідомляє видання «Вісті Черкащини».

«Вже цілком законно, згідно відповідних офіційних документів, ми мали зайти в церкву 4 грудня. Однак, колишній «батюшка» Олександр відмовився передати громаді ключі. Замка довелося зрізати. Так коли в приміщення зайшли я, голова Бужанської ОТГ Валентина Стадник, новий настоятель храму отець Микола Боднарчук, то побачили, що воно майже порожнє. Зникли плащаниця, яку, до речі, не виносили з церкви ще з післявоєнних часів, ікона, все церковне начиння. Зате, чомусь залишили ікону свого духовного предводителя онуфрія, яка, звичайно ж, відправиться на смітник в прямому і переносному значенні», – розповіла староста села Любов Бабенко.

blank

Яблунівські віряни кажуть, що без «благословення» московського попа на таке осквернення церкви тут не обійшлося. Це зараз і виясняють правоохоронці та СБУ, до яких вони звернулися.