Навесні планують призвати на строкову військову службу понад 14 тисяч юнаків.

Про це поінформував “АрміяInform” тимчасовий виконувач обов’язків начальника управління організації комплектування рядовим та сержантським складом Головного управління персоналу J1 ГШ ЗСУ Володимир Єременко.

За словами представника генштабу, з числа всіх призовників служитимуть у Збройних силах – 6500, Нацгвардії – 4646, Державній прикордонній службі – 2500, у Державній спеціальній службі транспорту – 600. Обсяги видатків, передбачених для проведення призову на строкову військову службу на 1 призовника – 5 244 грн. З них 4 540 – для виплати грошової допомоги громадянам України, яких призивають на строкову військову службу.

Він підкреслив, що строковики служитимуть у всіх військових частинах, їх не залучатимуть до виконання завдань у районі проведення ООС. Вони виконуватимуть допоміжні функції у пунктах постійної дислокації, нестимуть службу для забезпечення життєдіяльності військової частини.

Крім того, понад 6 тисяч строковиків планують звільнити з військової служби в першому півріччі 2021 року.

Терміни проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу у 2021-му – квітень-червень і жовтень-грудень 2021 року.