За процесуального керівництва Золотоніської місцевої прокуратури приватному підприємцю вручено повідомлення про підозру у привласненні бюджетних коштів і складання приватним підприємцем завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення під час ремонту дорожнього покриття в одному із сіл Золотоніського району (ч. 1 ст. 191, ч. 2 ст. 358 КК України).

За даними слідства, між фізичною особою-підприємцем і головою однієї із сільських рад Золотоніського району Черкаської області укладено договір підряду по капітальному ремонту дорожнього покриття на одній із вулиць села на загальну суму 393 тис. грн.

При цьому, підприємець вніс до акту приймання виконаних будівельних робіт недостовірні відомості, завищивши обсяги та вартість фактично виконаних будівельних робіт, в результаті чого привласнив бюджетні кошти на загальну суму понад 156 тис. грн.

На цей час триває досудове розслідування, вирішується питання про вжиття заходів забезпечення відшкодування заподіяних збитків.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області.