Чотири роки поспіль в теплу погоду учні Золотоніської гімназії імені Семена Скляренка навчаються у парку, на ґанку школи чи в імпровізованій “літній” аудиторії. За словами директорки Любові Денисюк, таким чином хочуть убезпечити дітей від коронавірусу і зробити навчання цікавішим, розповідає Суспільне.


За словами вчителів, так можна наочно пояснити незрозуміле, діти ж зазначають, що слухати нове так цікавіше.

“На вулиці багато свіжого повітря і голова швидше працює”, – розповіла учениця 4 класу Маргарита Постригань.

За словами директорки, уроки просто неба почали проводити не з першого вересня, а ще чотири роки тому. Тоді про це попросили батьки.

“Ці аудиторії призначені не тільки для початкових класів, а й для старшокласників також. Але їх не так багато – маємо сім таких аудиторій”.

За словами вчительки початкових класів Оксани Стець, надворі діти краще навчаються і і добре поводяться. Свіже повітря допомагає школярам лишатись більш сконцентрованими.

Навчання просто неба так сподобалося і вчителям, і учням, що навіть стають у чергу. Навчатися у “зеленій аудиторії” кожен клас може по 3-4 уроки.

“Скупчення немає, діти дихають вільно. Ми знімаємо маски, дезінфікуємо руки, можемо пересісти з лавочки на лавочку”, – повідомила вчителька зарубіжної літератури Світлана Буряк.

Навчаються гімназисти також і у шкільному парку імені Сухомлинського.

За словами директорки, поки на вулиці сонячно, уроки у парку проводитимуть регулярно – це і безпека для дітей, і своєрідний відпочинок.