Дистанційно навчаються в умовах карантину 825 вихованців Черкаської дитячої школи мистецтв. Про це розповіла Суспільному директорка Наталія Комарова. Завдання онлайн отримують учні дев’яти музичних та трьох суміжних відділів: образотворчого, театрального та хореографічного мистецтва.


У восьмирічного Данила Ковєшнікова урок фортепіано. Далі за розкладом гра на скрипці. Навчатися вдома – не складно, розповідає Данило, труднощі виникають із налаштуваннями інструментів.

Хлопець вчиться грати на чотирьох інструментах, розповідає мама хлопчика Марія. Це – фортепіано, труба, скрипка та ксилофон. Зараз, каже Марія Ковєшнікова, заняття відбуваються по скайпу чи вайберу:

– Коли він ходив на заняття в музичну школу – то у нього на день було дві-три години занять, орієнтовно – в школі і дома підготовка. Зараз десь приблизно так само – дві-три години на день він щось відпрацьовує сам, викладачі дають рекомендації, а потім він із викладачами спілкується і проводить заняття.

Уроки музики вдома у Анастасії Савранської відбуваються по скайп-зв’язку. Вчителька Світлана Дробітько контролює гру учениці й дає поради:

– Щось дітям нове розповідати спілкуватись, показувати розповідати, щоб вони не забули – це тренування і пальців і пам’яті. Це добре, що у нас є таке спілкування і я вважаю, що це вихід із даної ситуації. Це краще, ніж нічого.

Анастасія розповідає, що домашнє завдання з вокалу виконують так – записують завдання на відео, і відправляють викладачці.

Зі слів директора Черкаської дитячої школи мистецтв Наталії Комарової, кожен викладач для себе вирішує, як зручніше працювати із учнями.