31 березня Укрпошта ввела в обіг новий поштовий блок «Не забудемо! Не пробачимо! Буча. Ірпінь. Гостомель», присвячений містам-героям Київщини і їхнім нескореним жителям, які одними з перших зустріли російську навалу з повномасштабним вторгненням. У березні 2022 року за рішенням Президента України цим містам було присвоєну почесну відзнаку «Місто-герой».

Урочисте спецпогашення пройшло в місті Ірпінь біля будинку культури, який в перші ж дні повномасштабного вторгнення зруйнували російські ракети, але який обов’язково буде відбудований містянами. Ірпінський центральний будинок культури з’явився одним із перших серед подібних закладів після Другої світової війни і вважається одним із найстаріших.

На поштових марках блоку зображено документальні фото зі знищеною колоною ворожої техніки на вулиці Вокзальній в Бучі, переправи через річку Ірпінь, яка була головним шляхом евакуації для мирного населення та малюнок найбільшого в світі транспортного літака АН-225 «Мрія» на аеродромі в Гостомелі, який знищили окупанти. Крім того, у дизайні блоку використано зображення червоно-білої сигнальної стрічки, якою традиційно огороджуються місця злочинів.

Поштовий блок випущено обмеженим тиражем – 100 000 примірників, вартість якого складає 54,00 грн. Також до поштового блоку випущено конверт «Перший день», художній конверт та 3 листівки, присвячені кожному з міст.

Поштовий випуск «Не забудемо! Не пробачимо! Буча. Ірпінь. Гостомель» доступний у філателістичних магазинах Укрпошти, на поштамтах, у крупних міських відділеннях, а також онлайн – у Поштовому маркеті. На поштові випуски будуть діяти обмеження на продаж. Один клієнт може купити на одне замовлення на сайті та в поштамтах не більше 2 поштових блоків та 2 конвертів «Перший день», у інших відділеннях – 1 поштовий блок та 1 конверт «Перший день». Також новий випуск продається на маркетплейсах eBay та Amazon.

На поштовому блоці використані матеріали фотокореспондента Радіо Свобода Сергія Нужненка та фотографа Михайла Джоса. Автор малюнку поштової марки, присвяченої Гостомелю – художник Олександр Нікітюк. Картки випущено за участі ДУ «Український інститут» і креативної агенції Киїфорнія.

Одночасно із веденням в обіг нового поштового блоку Укрпошта запровадила постійно діючі штемпелі з перевідною датою «Місто Героїв. Буча», «Місто Героїв. Ірпінь», «Місто Героїв. Гостомель», які закріплено за відповідними відділеннями поштового зв’язку цих міст і будуть доступні клієнтам у будь-який день.