Інцидент трапився в Умані 10-го січня. Там двомісячне цуценя підлітки повісили на скакалці, яку прив’язали до гілки. Врятували тварину випадково – небайдужий чоловік почув плач цуценяти і регіт нелюдів. Пише сайт Умань.news.

Дружина Ірина Сабліна розповідає, що жорстокість підлітків її вразила.

– Мій чоловік повертався додому, коли почув несамовитий писк собаки. Він перескочив через паркан і помітив підлітків 16-17 років. Вони на скакалці вішали цуценятко, при цьому і жартували, і сміялися. А тваринка перелякана, сходила під себе від страху, – згадує Ірина.

Цуценя довелося забирати силою і нажахану тварину він забрав додому.

– Ми її викупали, нагодували, зробили перше щеплення. Цуценятко – дівчинка. Дуже розумна і з хорошим апетитом. Настільки неперебірлива, що їсть навіть яблука, – каже уманчанка. – Надзвичайно розумна – вже розуміє команди “гуляти” і “місце”, намагається вітатися лапкою.

Однак залишити цуценя собі родина не може – подружжя живе в орендованій квартирі, господар якої категорично проти тварин.

– Ми не можемо викинути малечу на вулицю, шукаємо їй господарів. Волонтери допоможуть зі щепленнями, – наголошує Ірина Сабліна.

Охочі можуть взути опіку над цуценятком, зателефонувавши пані Ірині на номер 097 425 5855.

– Ми віддамо дівчинку лише у люблячі й турботливі руки. Можливо, у приватний сектор, – каже жителька Умані.