Уряд працює над підвищенням обсягів генерації електроенергії на Чернігівщині. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виїзного засідання Уряду.

«Маємо проєкт, який дозволить збільшити таку генерацію на додаткові 50 МВт, що для області є суттєвим ресурсом. Ведемо перемовини з партнерами для забезпечення необхідного фінансування», — зазначив прем’єр-міністр.

Водночас Уряд продовжує працювати над децентралізацією енергосистеми. Денис Шмигаль нагадав, що в Україні вже діє закон про те, що енергообладнання завозиться без мита й ПДВ.

«Сьогодні затверджуємо постанову, яка прибирає непотрібні обмеження при ввезенні такого обладнання. Зокрема, митним органам більше не потрібно буде надавати забезпечення сплати митних платежів. Це спрощення процедури, аби необхідне обладнання для нашої енергетики максимально швидко, без жодних затримок та додаткових платежів завозилося в Україну», — відзначив прем’єр-міністр.

Також Уряд ухвалив рішення про активізацію програми встановлення альтернативної енергетики в адмінбудівлях, лікарнях та школах. Мова насамперед про сонячні панелі на дахах, а також встановлення установок зберігання енергії.

«Це завдання як для міністерств,  так і для всіх місцевих керівників. Маємо вийти на рівень, коли максимальна кількість лікарень, адмінбудівель та шкіл є автономними», — наголосив Денис Шмигаль.