Для фахівців Черкаського районного центру зайнятості нещодавно провели семінар по вдосконаленню роботи з ветеранами АТО. Пишуть “Сільські Обрії“.

– До вирішення проблеми соціальної адаптації військових потрібно підходити різносторонньо й комплексно. Якщо учасник АТО звернувся за допомогою у працевлаштуванні, то, перш за все, необхідно з’ясувати його побажання, мету і мотивацію, з якою він звернувся до служби зайнятості, – зауважила начальниця відділу організаційно-правової роботи Черкаського обласного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Людмила Пона, яка й провела семінар для працівників служби зайнятості.

Вона пояснила, чому у ветеранів відбуваються фізіологічні та психологічні зміни, які теми не варто піднімати в розмові, як поводитися при спілкуванні. Під час семінару обговорювались способи подолання стресу, підвищення рівня комунікабельності, досвід повернення ветеранів до мирного життя та їх соціальної адаптації.

– Черкаський районний центр зайнятості у своїй роботі приділяє особливу увагу демобілізованим учасникам АТО. Ми удосконалюємо співпрацю із соціальними партнерами, громадськими та волонтерськими організаціями, які опікуються проблемами цих людей, – зазначив директор Черкаського районного центру зайнятості Олександр Гриценко.

Учасники тренінгу обговорили значимість співпраці між владою і громадою та взаємодії всіх суб’єктів соціальної роботи, механізми захисту прав ветеранів.