В ході останнього засідання виконавчого комітету, що відбулося у середу, 23 вересня, було ухвалено рішення «Про стан підготовки об’єктів житлово-комунального господарства міста до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 рр.». Начальник управління ЖКГ та екології Тетяна Стадник поінформувала, що всі комунальні підприємства відповідально поставилися до підготовки до зими.

Зокрема, загальна готовність до опалювального сезону КП «Теплових мереж» станом на 1 вересня ц.р. становить: 90% теплові мережі, 90% центральні теплові пункти та 90% котельні.

Комунальним підприємством в рамках підготовки до опалювального сезону виконано:

– на дільниці теплових мереж усунено 14 поривів з 15, що виявлені під час першого та другого етапу гідравлічних випробувань. Замінено 780 п. м. теплових мереж (в двотрубному вимірі), в тому числі виконано заміну 63 м. п. на попередньо-ізольовані труби. Проведено ремонт та ревізію запірної арматури в теплових камерах, замінено 20 люків. Ведуться роботи по підготовці до роботи в зимовий період обладнання та мереж ЦТП.

До початку опалювального сезону планується завершити заміну 44 м. п аварійної ділянки тепломережі по вул. Енергетиків з застосуванням попередньо ізольованих труб

На котельнях підприємства виконані наступні роботи:

– на центральній котельні проведено технічне обслуговування, очистку та підготовлено водогрійний котел ПТВМ-30 ст. № 3, виконано капітальний ремонт котла ПТВМ-30 ст. № 4 з заміною труб топкових екранів загальною протяжністю 162 м. п; підготовлені тягодуттєві пристрої та допоміжне обладнання; проведена метрологічна повірка приладів КВП і А; відремонтовано насосне обладнання на дільниці водопідготовки, водозабір на річці Дніпро. Відремонтовано 14 електродвигунів, проведено обслуговування електроустановок та мереж; виконано огляд та ремонт внутрішніх та зовнішніх інженерних мереж, замінено зовнішній трубопровід холодної води; відремонтовано 124 одиниці запірно-регулюючої та запобіжної арматури; фільтри та обладнання сольової станції на дільниці водопідготовки; підготовлено електрообладнання. ГАЗ

– на котельні заводу «Магніт» приведено до стану готовності котел ДЕ 10/14; відремонтоване тягодуттєве та насосне обладнання, виконано ремонт внутрішньо котельних трубопроводів теплопостачання з заміною 36 м. п. труб, відремонтовано 42 одиниці запірно-регулюючої арматури, підготовлено до роботи газове обладнання, відремонтовані фільтри водо підготовки;

– котельня училища підготовлена повністю.

До початку опалювального періоду будуть завершені роботи по монтажу приладів КВП і А після повірки в спеціалізованих організаціях – 183 одиниці приладів та проведені лабораторні випробування; буде закінчено ремонт водогрійного котла ПТВМ-30 ст. № 4 та мережних насосів на центральній котельні, ремонт водопроводу з р. Дніпро до центральної котельні.

Всього виконано робіт по підготовці до опалювального періоду 2020-2021 рр. на суму 1550,72  тис. грн.

– Комунальники зробили всі заплановані роботи і навіть більше. Роботи тривають і зараз. Так, під час гідравлічних випробувань виникли аварії на окремих ділянках тепломереж. Зараз проблеми усуваються. До жовтня все буде виконано, – наголосила Т.Стадник.

Як підготувалися до зими інші комунальні підприємства Канева – читайте згодом.