Усі громадяни, які нещодавно прибули на територію Канівської ОТГ з-за кордону, зобов’язані дотримуватися режиму самоізоляції. Чи не порушують вони режиму – перевірятимуть правоохоронні органи. Повідомили у міській раді.


Так, відповідно до розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Ігоря Ренькаса “Про виконання заходів з ліквідації наслідків НС на території Канівської ОТГ” від 30 березня ц.р. Канівське відділення поліції спільно з Канівською ЦРЛ,  Канівським центром первинної медико-санітарної допомоги та Канівським лабораторним відділенням Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» зобов’язані терміново встановити осіб, які з 1 березня ц.р.  прибули з-за кордону на територію Канівської ОТГ, перевірити у виявлених осіб наявність письмових зобов’язань щодо дотримання вимог режиму самоізоляції. У разі відсутності таких – підписати зобов’язання дотримуватися режиму самоізоляції. Також правоохоронні органи контролюватимуть дотримання прибулими вимог режиму самоізоляції.

Нагадаємо, у Каневі зафіксовано один випадок коронавірусу. Інфікований – чоловік, який нещодавно перетнув російсько-український кордон. У нього взяли забір мазків для визначення реакції ПЛР. Результат аналізу виявився позитивним, хоча інфікований не проявляє жодних респіраторних ознак, почувається цілком здоровим.