За результатами рішення регіональної комісії з питань ТЕБ та НС щодо заходів з недопущення захворювань, спричинених COVID-19, Головне управління Держпродспоживслужби, ГУ Нацполіції в області, керівники на місцях в області мають забезпечити проведення регулярних моніторингових перевірок щодо дотримання суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах карантину. Йдеться про дотримання режиму носіння захисних масок, соціальної дистанції та здійснення визначених заходів дезінфекції в закладах громадського харчування, на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, ринках, у громадському транспорті.

– Наша мета – в першу чергу роз’яснювальна робота. Ми повинні спільно запобігти поширенню інфекції та не допустити введення більш жорстких карантинних обмежень, –  зазначив начальник Управління цивільного захисту ОДА Юрій Скоробогатов.

Держпродспоживслужба почала проводити масові рейди ринками, магазинами та закладами громадського харчування. Зокрема в Черкасах інспектори перевіряють, як продавці дотримуються карантинних вимог – чи мають антисептики, маски та рукавички. Дивіться про це в сюжеті телеканалу “Інтер”.