Триває започаткований Лігою старшокласників Черкащини соціальний проєкт «Відкрий своє серце». Він має на меті допомогти з адаптацією дітям з числа внутрішньо переміщених осіб та відволікти їх від трагічних подій в Україні. Інформує сайт Черкаської ОДА.

Активно до проєкту долучився і Будинок дитячої та юнацької творчості Монастирищенської міської ради, який спільно з Лігою старшокласників Монастирищини залюбки відкрив свої затишні обійми і свої серця діткам з Києва, Ірпеня, Бучі, Гостомеля, Чернігова, Харкова та інших міст України.

У позашкільному закладі відбулися дружні зустрічі з дітьми з числа внутрішньо переміщених осіб, у рамках яких проведено тренінги для знайомства з різними інтерактивними вправами.

Також відбуваються спільні флешмоби. Зокрема, нещодавно організовано флешмоб до Дня вишиванки «Вишиванка – наш генетичний код!».

Проводяться майстер-класи, протягом яких, об’єднані спільною творчою діяльністю, діти можуть знайти спільну мову, потоваришувати, виразити свої емоції та почуття через дію, слово, думку.