Пишні й вже майже квітучі – понад самою центральною доріжкою, де щоденно ходять тисячі черкасців. Йдеться про кущі амброзії, які й досі буяють у черкаському сквері Хіміків. На хащі алергену в парковій зоні до редакції vikka.ua поскаржились містяни. Ті втомились гуляти сквером, щоразу наражаючи себе й своїх дітей на небезпеку.

“Постійно гуляю тут зі своїми дітками, – розповідає черкащанка Ірина. – З одного боку вхід в парк викошений, все чисто. Але чим далі йти і до іншого входу, в бік перехрестя пр. Хіміків та вул.. Самійла Кішки, тим більшим і густішим стає ліс амброзії. Як тут можуть гратись малюки? Як бути алергікам?”

Жінка додає: вже багато років від алергії на амброзію потерпає її 56-річна мама. Останнім часом рятується лише уколами. Про похід з онуками до парку в цей час і мова не йде, адже небезпечна рослина буяє і наближається до піку свого цвітіння.

blank

“І моя мама – така не одна. В дворі нашого будинку дуже багато алергіків, стан яких в цей час кардинально погіршується”, – каже Ірина.

Нагадаємо, ми вже писали про методи вирішення проблеми амброзії в Черкасах, зокрема, у міських парках. Тоді директор КП “Дирекція парків” Володимир Стойко повідомляв, що саме парк Хіміків найбільш уражений небезпечною рослиною.

blank

Цього разу ми знову звернулись за поясненням до “Дирекції парків”.

 

“Наразі величезна проблема в цьому питанні – брак кадрів, – пояснює очільник підприємства Володимир Стойко, – Площа скверу Хіміків – 10 га, всього у нас на обслуговуванні 200 га паркової зони. А роботи по боротьбі з амброзією виконують всього сім чоловік. Поки ми викошуємо її з одного боку, з іншого вона буяє”.

blank

Володимир Стойко запевнив, що роботи в парку продовжуються й сьогодні, однак термінів, коли містяни зможуть врешті вільно прогулюватись парком Хіміків, назвати не зміг.