Черкаська обласна адміністрація надіслала пропозиції щодо змін до перспективного плану до Кабміну. Згідно із проектом маємо 67 громад. Повідомив на Фейсбуці очільник ОДА Роман Боднар.

“Спільно із Департамент регіонального розвитку Черкаської ОДА, Романом Карманніком ми провели сотні зустрічей із жителями, виїздили в громади. Переконаний, що не знайдеться тих, хто скажуть, що їх не вислухали.

Проект плану подали в останній день, бо мали на меті прокомунікувати із якнайбільшою кількістю людей, а не спрямувати документ “для галочки”. Проект перспективного плану – це не лише про території, це про людей, які живуть на цих територіях.

Звичайно, знайти ідеальний варіант абсолютно для всіх – це утопія. Тому намагалися врахувати інтереси більшості. Формування плану – це не про політику та амбіції, це про якість життя, доступність послуг, розвиток і перспективу.

Окремо скажу про міста обласного значення: протягом п’яти років не вибудувалася комунікація між громадами та містами, не було сформоване спільне бачення розвитку, тож на сьогодні більшість громад були проти приєднання до міста.

Разом із вами залучатимемо кошти на розвиток області. На сьогодні є спроможна мережа надання публічних сервісів і послуг, яку відкоригуємо згідно із затвердженим Кабміном планом. Уже цього року коштом ДФРР та за допомогою інших державних програм будемо реконструювати школи, стадіони, садочки та дороги. Ми відкриті для співпраці, щоб разом перетворити перспективний план на перспективну Черкащину.” – написав голова ОДА.