У саду-алеї «Мамина весна» невідомі поламали дерева, які посаджені 4 роки тому. До смілян, які бачили цей випадок, звернулись з проханням повідомити про порушників. Про це пише сайт Сміла.Сity.

18 січня активний волонтер та один із засновників ГО «Січ» зі Сміли Денис Балмасов опублікував на своїй сторінці відео, у якому показав поламані дерева у саду-алеї «Мамина весна». Це Алея Слави учасників АТО. Чоловік зазначив, що декілька днів тому проходив через це місце і бачив, як людина доглядала за деревами, підстригала їх та підв’язувала. Через 2 дні, ідучи знову цією ж дорогою, він побачив зламані дерева.

На наступний день міський голова Сміли Сергій Ананко прокоментував цю ситуацію у прямому ефірі та розповів, що його заступники вже отримали відповідні доручення. Звернулись до Національної поліції із заявою про пошкоджене майно на алеї. Також говорили з начальником поліції Сміли про те, щоб підняти записи з камер відеоспостереження у всіх підприємців, які поруч з алеєю.

«Звичайно, це вандалізм. Людина дійсно доглядала за цими яблунями, які посаджені 4 роки тому. Там був відповідний благоустрій та прекрасна алея. Я вражений від ненависті та злості людей і тим, що деяким особам просто немає чим зайнятись, тому вони вирішили піти поламати дерева.

Я прошу всіх людей, хто, можливо, був свідком цих подій звертатись до поліції, писати у наші офіційні сторінки або телефонувати у диспетчерську службу. Також прошу поширити відео по всіх групах соціальних мереж. Цих людей потрібно знайти і покарати. Вони осквернили пам’ять наших героїв, учасників АТО», – каже Сергій Ананко