На Тальнівщині всього кілька місяців тому у с. Глибочок відкрили ще одне джерело цілющої води, а стежку, що веде до нього, вже встигли протоптати, як за роки. Нагадаємо, у селі вже є 2 джерела – «живої» та «мертвої» води, вони входять до переліку об’єктів природно-заповідного фонду Черкащини. Пише видання «Вісті Черкащини».

Б’є вода з-під каменя над річкою. З дому питну воду можна не брати, бо джерельну, що збирається у спеціальному резервуарі, можна пити сміливо.

«Микола Хавронюк, наш місцевий підприємець, возив її на аналіз, рівень PH – 8,3%, – каже Василь Мельник, сільський голова. – Ця вода прирівняна до чисто природньої мінеральної води цілющої. Кажуть, якщо пити її, на рак не захворієш».

Прохолодна кришталева вода смакує чудово, є ківш, щоб зачерпнути. У резервуар не потрапить сміття – джерело під невеликим дахом.

Неподалік Микола Леонтійович разом із працівниками СФГ «Промінь» облаштували зону відпочинку – звели над водою 2-поверхову дерев’яну споруду зі столиками, лавками, що нагадує велику альтанку чи то будинок. Тут можна прекрасно провести час, сховатися від дощу, насолодитися красою навколишньої природи. Дістатися сюди можна по греблі, що розділяє штучні ставочки. Є кладка та «тарзанка», мангал, мішки для сміття. У сільраді кажуть, що доступ сюди мають і туристи, варто тільки попередньо домовитись.

Напитись джерельної води, відпочити у затінку дерев чи позасмагати на сонці біля води – далеко не се, що може приваблювати сюди туристів. Вразить їх і штучний тунель, що з’явився в результаті проведення робіт з укріплення дамби. Потужною технікою шар глини зсунули. Висота стін тунелю сягає подекуди 7-ми метрів.