Дівчину, яка опублікувала допис у смілянських групах з повідомленням про те, що знайшла гранату на полі, де фотографувалася у соняшниках, користувачі соцмереж звинуватили у розповсюдженні фейкової інформації. Але, на жаль, інформація підтвердилася. Граната на полі таки була. Повідомила начальник сектору комунікації ГУНП в Черкаській області Зоя Вовк у коментарі Сміла.City.


Так, у  неділю, 17 липня, близько 17:00 у деяких смілянських групах в Facebook з’явився допис про те, що на полі з соняшниками у мікрорайоні Богдана люди знайшли гранату.

 Граната лежала на землі недалеко від дороги. Метрів за 200 від неї в соняшниках фотографувалися діти з батьками. Дівчина про небезпечну знахідку повідомила поліцію. Смілянські правоохоронці на виклик відреагували швидко та встановили, що знахідка це американська осколкова граната.

Дівчона, що знайшла гранату, опублікувала пост у кількох смілянських групах та закликала смілян бути уважними і обережними, а ще радила повідомити дітей про те, щоб не підіймали із землі такі речі.

Реакція у групах на допис дівчини була різною. Одні з розумінням поставилися до ситуації, але більшість дописувачів заявили, що це фейк.

Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Черкаського районного управління ГУ ДСНС України в Черкаській області Ірина Лисенко повідомила нам, що до смілянських рятувальників така інформація не надходила.

А начальник сектору комунікації ГУНП в Черкаській області Зоя Вовк підтвердила, що виклик до відділу поліції в Смілі з приводу знайденої гранати справді надходив.

«Повідомлення про знайдену гранату на полі мікрорайону Богдана в Смілі справді надходило. На місце виклику виїжджали працівники відділу поліції Сміли, які встановили вид небезпечної знахідки. Детальна інформація про цей випадок буде пізніше», – повідомила в коментарях Зоя Вовк.