Коли фельдшер Уманської станції швидкої медичної допомоги приїхала на виклик до чоловіка, який скаржився на високий тиск, вона й гадки не мала, що її чекає. Чоловік, який щойно говорив, впав у стан клінічної смерті. Не гаючи ні хвилини, медик розпочала реанімаційні заходи, викликавши на допомогу лікарську бригаду. Кожна секунда була на рахунку життя. Про це повідомила речниця “Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Ірина Назарок.

Фахівці екстренки провели успішну реанімацію та доправили чоловіка до Уманської міської лікарні. Згодом пацієнта транспортували до Київського інституту серця Бориса Тодурова.

Сергій, вдячний за порятунок, каже: Ще раз переконався: хороший медик — це не професія, це — покликання. Працювати у цій сфері можуть люди з добрим серцем, щирою душею, відповідальні. Віддані обраній справі, вони розуміють, що від їхнього діагнозу, прий­нятого рішення залежить життя хворих. І найвищою нагородою для них є вдячна усмішка і щире людське «Спасибі!».