Рішення про продовження перейменування вулиць та провулків, які пов’язані з іменами російських діячів в Умані прийняли 12 травня під час чергового засідання Виконавчого комітету Уманської міської ради. Пише сайт УманьNews.City.

В Уманській міський територіальній громаді процес декомунізації продовжений ухвалою членами виконкому рішення «Про розгляд звернення щодо перейменування вулиць, провулків, площ, проспектів, парків, скверів Уманської міської територіальної громади».

— З 24 лютого, після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію нашої держави, ми розуміємо, що навіть ті вулиці чи провулки, які не відносяться до комуністів, до декомунізації, але мають назви російських діячів — це неприйнятно. Адже в нашій державі є наші люди — українці чи уманчани, які повністю мають право, щоб їхніми іменами називалися вулиці, щоб їхні імена були увіковічені таким чином. Тому ми розпочинаємо цю роботу, — говорить міський голова Ірина Плетньова.

 Зазначимо, що починаючи з 2016 року, в Умані декомунізовані назви: 113 вулиць та провулків, двох скверів та двох площ. В місті демонтовано: сім пам’ятників, пам’ятних знаків, стел, дощок.