У форматі проведення циклу тактико-спеціальних навчань на базі Уманського міськрайонного суду були відпрацьовані відразу кілька сценаріїв розвитку подій, які можуть виникнути в реальному житті. Про це повідомляє Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області.

blank

Співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області у тісній взаємодії з поліцейськими Уманського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області на практиці удосконалили взаємодію із забезпечення безпеки учасників судового процесу під час розгляду резонансних справ у залах судових засідань,  відпрацювали тактику дій у разі виникнення загрози безпеці головуючого по справі, учасникам судового процесу, працівникам апарату суду в установі та на прилеглій території. Також учасники навчань змоделювали та попередили дії правопорушника при спробі нападу на суддю і конвой.

blank

Звертаючись до учасників навчань, заступник начальника Територіального управління підполковник Служби судової охорони Юрій Бас зауважив: «У будь-які життєвій ситуації, зокрема і на службі, потрібно діяти виважено і помірковано, але саме головне завжди залишатися людиною. Тому ми максимально повинні бути сконцентровані й підготовлені до будь-якого розвитку подій, а вміння діяти на випередження та логічно прораховувати свої кроки сприятимуть тому, аби несення служби та правосуддя на Черкащині відбувалося в безпечних умовах».

blank

Спільні тактико-спеціальні навчання тривають і надалі та охоплять усі без винятку судові установи, які перебувають під охороною Служби судової охорони Черкащини.