В Умані вже 10 хасидів отримали позитивний результат тесту на COVID-19, однак четверо із них під час повторного тесту отримали негативний результат. Про це в коментарі УНН сказав мер міста Олександр Цебрій.

“На сьогодні, за інформацією Міністерства внутрішніх справ і Міграційної служби, на території міста перебуває 2,5 тис. паломників-хасидів. Ми провели ПЛР-тестування за кошти самих паломників, проведено було ПЛР-тестування, і виявили 10 COVID-позитивних паломників. З них четверо повторно були відтестовані і негативний в них тест – це говорить про те, що вони вважаються такими, що одужали. А 6 – COVID-позитивних. Вони перебувають у готелі, який виділили брацлавські хасиди під заклад, де будуть перебувати COVID-позитивні паломники, в яких перебіг хвороби перебуває у легкій формі. Всіх, хто буде, не дай боже, або середня, або важка ступінь перебігу хвороби – вони будуть шпиталізовані до нашої міської лікарні, в інфекційне відділення, і там будуть їм надаватись медичні послуги”, – сказав Олександр Цебрій.

Він зазначив, що на COVID-19 вже протестували до 400 хасидів.

Також мер додав, що точна кількість хасидів у місті йому невідома.

“Я не можу сказати, скільки їх точно, їх ніхто не обліковував. В мене точної цифри немає. Ніхто не перераховував, скільки їх перебуває на території міста. Я керуюся такими статистиками, які мені дала Міграційна служба”, – сказав Олександр Цебрій.