10 жовтня в Умані розпочалася робота з впровадження громадського бюджету в місті. На реалізацію цього проєкту у 2020 році виділять 500 тис. грн з міського бюджету. Подання проєктів розпочалося з 15 жовтня і тривало впродовж 30 днів.

20 листопада, через п’ять днів після завершення подачі проєктів, на сайті виконавчого комітету Уманської міської ради було оприлюднено реєстр існуючих пропозицій. Список зареєстрованих проєктів також опублікували на платформі е-демократії, пише Вечірня Умань.

Метою програми громадського бюджетування є створення та запровадження ефективної системи взаємодії органів місцевого самоврядування та громадськості в бюджетному процесі для задоволення потреб мешканців міста Умань.

За впровадження та функціонування громадського бюджету відповідає Координаційна рада з питань громадського бюджету міста Умань.

Головою Координаційної ради з питань громадського бюджету міста Умань є Зікеєва Ірина Леонідівна, депутат Уманської міської ради, заступником голови Координаційної ради ― Малішевська Юлія Юріївна, заступник міського голови, секретарем ― Мусійчук Тетяна Василівна, спеціаліст юридичного відділу.

З детальною інформацією щодо впровадження Громадського бюджету в Умані можна ознайомитися на онлайн-платформі Громадського Бюджету в розділі «Допомога».