Влада блокує процес децентралізації в інтересах провладних груп і за прямою вказівкою із Адміністрації Президента. Це робиться задля створення вигідних територіальних умов для партії влади, перед виборами 2019 року. Про це заявив політик, лідер Руху “Справедливість” Валентин Наливайченко на зустрічі з Послом ЄС Хьюгом Мінгареллі.

Політик підкреслив, що процеси блокування владними інституціями створення територіальних громад масово відбуваються по всій країні. Тільки в Закарпатті таких випадків сьогодні нараховується вже більше 10. Таким чином владою нехтується стаття 7 Конституції України і порушуються фундаментальні права громадян, закріплені в основному законі України. При цьому не враховуються інтереси громад, економічне обгрунтування і елементарна доцільність.

“Весь владний ресурс кинуто не на пошук можливостей виконати норму закону, а на пошук можливостей його не виконати. На самому високому рівні робиться все, щоб не проводити реформи, а в будь-який спосіб впливати на формування громад так, як це вигідно владі, а не в інтересах людей” – зазначив Валентин Наливайченко

В ході зустрічі Валентин Наливайченко передав Послу ЄС Хьюгу Мінгареллі листа-звернення до європейських партнерів з проханням зі свого боку вплинути на блокування реформ і масові порушення Конституції України діючою Адміністрацією Президента.