У Ватутіному на Черкащині вчергове розмірковували, як нарешті перейменувати місто. За повідомленням міськради, 14 червня відбулось засідання комісії з перейменувань під головуванням Алли Чорнобай. Напередодні (з 23 травня по 23 червня) були проведені громадські обговорення, на основі яких комісія зупинилась на трьох назвах: Благовісне, Добродар та Європейське. Ці назви знову будуть винесені на громадське обговорення, аби люди визначились, яка з них їм більше імпонує. Розповідає видання “Вісті Черкащини”.

Однак уже з перших коментарів містян видно: більшість не готова до перейменування. Аргументи старі: гроші; «чому не запитали бабусь»; «в країні війна»; «потратьте кошти ліпше на дороги» і т. д.

Втім, на щастя, не всі так мислять. Є й ті, хто усвідомлює: з радянським минулим треба якнайшвидше прощатися.

«М-да-а-а. Судячи з коментарів, люди так і не зрозуміли, не дивлячись на війну, навіщо перейменовувати місто, назване на честь окупанта і вбивці українців минулого сторіччя. Можу провести паралель, а давайте назвемо на честь того упиря, який вчора дав наказ розстріляти Вінницю, чи на честь путіна, який вже знищив майже всю східну Україну і не тільки, убив тисячі українців. Нехай буде місто путін, аби дорога була заасфальтована і бензин дешевий. Люди так і не зрозуміли, що Польща і країни Балтії зараз там, де вони є, бо в них все нормально з самоідентифікацією і розумінням, хто їм друг, а хто ворог і окупант, а ми там, де ми є, тому що 30 років колотимось, нам все не на часі визначитись, куди країна повинна йти, якою мовою розмовляти, хто для нас є національними героями, а хто окупантами, які морили нас голодом, вбивали наших людей в беззмістовних атаках, щоб потішити Сталіна до якоїсь дати, гноїли кращих представників нації в тюрмах ГУЛАГу. У нас ще в головах «какаяразніца». Прикро», – зауважує Наталія Кулібаба.