Упродовж доби в області сталося три пожежі через несправне пічне опалення. Повідомляють в управлінні ДСНС Черкащини.


2 грудня о 06:10 в селі Плешканці, Золотоніського району, на вулиці Хутірна, в господарстві 29-річного місцевого жителя сталася пожежа на горищі житлового будинку.

На місці пожежі працював черговий караул 8-ї державної пожежно-рятувальної частини. Вогнем пожежі частково знищено стіни та стелю, а також пошкоджено частину перекриття будинку. Як стало відомо, причиною, що призвела до загорання, стала несправна пічна труба в якій були тріщини.

Цього ж дня, о 23:10 у місті Черкаси, загорівся житловий будинок на вулиці Негоди. Першою пожежу виявила господарка, яка одразу зателефонувала за номером «101». Вже за 5 хвилини на місці пожежі працював черговий караул 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини. О 23:35 пожежу було локалізовано, а о 23:40 – повністю ліквідовано. Водночас, рятувальникам вдалось запобігти поширенню вогню на весь будинок. Вогнем пожежі частково пошкоджено перекриття будинку.

Як і у попередньому випадку, причиною пожежі стало порушення господарями правил експлуатації пічного опалення.

За аналогічних обставин о 3 годині ночі виникла пожежа на горищі житлового будинку на вулиці І. Дробного у селі Богуславець, Золотоніського району.

Пожежу впродовж години ліквідували рятувальники 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини.