У селі Онопріївка на Тальнівщині розгорівся скандал довкола вчителя фізичної культури. Чоловіка звинувачують у вбивстві 65-річного односельця Юрія Прокопова. Інцидент стався 1 березня. Пише видання “Вісті Черкащини“.

–Цей вчитель саме повертався зі школи на автомобілі, – розповідає місцевий житель Михайло. Прізвище просить не називати. – А той чоловік йшов із цвинтаря разом з товаришем. Того дня вони яму копали. Цей потерпілий привітався. Вчителю щось, мабуть, не сподобалося і він вийшов з машини. Вдарив Юру лопатою по голові. А в нього там пластина. Юрій впав. Товариш, який був з ним, попросив відвезти постраждалого додому. Той послухав, але завіз додому і викинув прямо на вулицю.

Непритомного чоловіка знайшли родичі.

–Знайшов його нерідний син. Коли побачив вітчима, забив на сполох, – продовжує Михайло. – Крикнув до матері, аби викликала поліцію. Боявся, що помре і його звинуватять в убивстві. Потім приїхали правоохоронці, забрали всі речі.

Педагог підтверджує, що того дня між ним та Юрієм Прокоповим виник конфлікт. Каже, загиблий вискочив посеред дороги й намагався вдарити лопатою по його автівці.

–Зараз в соцмережі почали писати, що я вбивця, – обурюється Віталій Кваша. – Це пише той, хто має якісь претензії до мене. Це не правда. Я їхав, а мені дорогу перегородив Юрій. В руках тримав лопату. Намагався нею вдарити, але не встиг, бо я вчасно зупинився. Я відштовхнув його і він впав. Посадили в машину й відвезли додому. Він був дуже п’яним.

Вже увечері Кваша дізнався про смерть чоловіка. З Прокоповим були сусідами.

–Увечері мені сказали, що він помер, – каже педагог. – Перед цим я телефонував до його родичів і запитував, чи він у порядку. Сказали, що все нормально. Зараз не мають до мене претензій. А дехто пише, що мені 17 років треба дати.

За результатами розтину тіла померлого стало відомо, що Прокопов помер від отруєння алкоголем, кажуть в поліції. Загиблий нерідко зловживав спиртним.

–Я теж бачив, що зараз пишуть в соцмережах, – говорить сільський староста Павло Козаченко. – Потерпілий тоді на ногах не стояв. Свідки говорять, що він провокував бійку. Помер від алкогольного отруєння. Раніше зловживав алкогольними напоями. Люди розповідають, що постійно скандалив. Із вчителем особисто не знайомий, але бачив його кілька разів. Нормальна, скромна людина.
Віталій Кваша особисто возив тіло сусіда на експертизу. Також визвався повністю оплатити витрати на поховання.

Поховали Юрія Прокопова в середу, 3 березня.