Повномасштабна війна в Україні загострила почуття і спричинила справжній «весільний бум». Яскравим доказом цьому є останні статистичні дані Канівського ДРАЦСу, розповідають у пресслужбі міської ради.

Так, упродовж п’яти місяців у Каневі зареєстровано 133 шлюби. З  них – шість заяв про державну реєстрацію шлюбу подано он-лайн через портал Дія, зареєстровано один «Шлюб за добу» та  два акти засвідчені військовим командиром. Зауважимо, вже традиційно переважна частина шлюбів – «піксельні».

– У більшості випадків одружуються зі своїми обраницями наші військові. Вони мають короткий проміжок часу, коли, або прибувають у відпустку з фронту, або відбувають боронити Україну. Також станом натепер маємо 2 акти про реєстрацію шлюбу засвідчені військовим командиром, – розповідає начальник Канівського ДРАЦСу Світлана Матвійчук

Загалом за період повномасштабного вторгнення кількість укладених шлюбів зросла більш ніж вполовину.– У довоєнний період ми реєстрували близько 8-11 шлюбів за місяць. За рік їх було десь до 250. З початку повномасштабного вторгнення кількість укладених шлюбів зросла більш ніж вполовину. Нині вона складає до 30 шлюбів у місяць, –  додає очільниця ДРАЦСу.