На поточному тижні погоду Черкащини формуватиме холодний антициклон, що поступово переміщується зі Скандинавії. Саме він «ПОВЕРНУВ» атмосферні течії з теплих південних на північно-східні, що зумовило ультра полярне вторгнення арктичного повітря у наш регіон. Різко травневий температурний фон увійшов у норму. Повідомив головний синоптик Черкащини Віталій Постригань.

Холодне повітря господарюватиме на Черкащині у першій половині тижня. Дві найближчі ночі будуть найхолоднішими 3-8º морозу. Але сонячна енергія поступово прогріватиме повітря.

Найхолодніше буде вночі 24-25 березня 3-8º морозу, вдень 3-8º тепла. Дискомфорту додаватиме поривчастий вітер 15-20 м/с.

У другій половині тижня, черкащан чекає лагідна погода: буде багато сонця, сухо, вітер стихне, показання барометрів залишаться на аномально високому рівні – 763-765 мм рт. ст. При малохмарному небі, вже вдень 28-29 березня повітря прогріється до комфортних 11-16º, потепліє і вночі 1º морозу – 4º тепла.

Таким чином, в цьому році другий старт фенологічної весни, з переходом середньодобової температури вище + 5°, коли включаються механізми бурхливого пробудження природи буде на вихідних.