Історія міста Канів налічує не одну сотню років. Історична частина якого розкинулась на мальовничих кручах Дніпра. Від наших пращурів передалася не лише самобутня культура, побут, звичаї, а й архітектура та планування вулиць, яка в сьогоденних реаліях не здатна забезпечити комфортні умови проживання для мешканців та гостей міста. Вузенькі вулички, значні перепади висот та не належна якість дорожнього покриття значно ускладнює рух техніки та пішоходів по вулиці. Але проблему погіршує ще й безвідповідальність самих власників домоволодінь, які нехтуючи правилами благоустрою та добросусідства висаджують дерева та кущі за парканом своєї земельної ділянки, або й в її межах, так що гілля перекриває дорогу, зменшує і так недостатню ширину.

Від цього страждають як самі так і оточуючі: не можливо розминутися не те що двом машинам, а й пішоходам доводиться ставати впритул до паркана, щоб пропустити транспортний засіб. Страждають і водії, адже гілки пошкоджують лакофарбове покриття, що не лише псує зовнішній вигляд, а й в майбутньому може призвести до корозії. А як взимку почистити сніг габаритній техніці? А як проїхати, швидкій чи пожежній машині?

Беручи до уваги викладене, працівники відділу екології та муніципального контролю нагадують, що зменшення проектної ширини вулиці (висаджуванням дерев, кущів, квітників, складуванням сміття чи будівельних матеріалів, тривалою стоянкою автотранспорту і причепів чи в інший спосіб) порушує правила благоустрою, що тягне за собою накладення штрафу від 340 до 1700 грн.

Наразі проводиться робота по благоустрою прилеглих до приватних домоволодінь територій спільно з головою квартального комітету № 1 Касічем Ярославом Івановичем у мікрорайонах Ісковщина, Бесарабія та Монастирок.

Людям роз’яснюється правила благоустрою, виписуються попередження про виявлені недоліки, дається час на усунення.

В разі ігнорування вимог чинного законодавства будуть застосовані заходи адміністративного впливу.