У Черкаському аеропорту на разі проводиться державна експертиза, після висновку якої буде прийняте рішення щодо подальшої долі цього об’єкту. Про це на пресконференції заявив голова ОДА Роман Боднар.

– За який об’єкт ми не беремося – всюди проблеми: або провадження, або невідповідність між будівництвом та проектом. На стадії проєктування замовник і підрядник визначили складність проєктування рівня СС2, який не передбачає державної експертизи. Проте згодом ми побачили, що пішли тріщини на злітно-посадковій смузі і ми вирішили, що потрібно провести державну експертизу. Ми отримаємо результати експертизи після 20 січня і опублікуємо наше рішення. Нагадаю, що за цим об’єктом відкрито кримінальне провадження, НАБУ проводить розслідування. Основні зауваження НАБУ стосувалися коригування ціни, – повідомив Роман Боднар. – Але ж ви маєте розуміти, що добудувати аеропорт – не проблема, але нам потрібно розуміти, як він функціонуватиме далі, щоб бути рентабельним.

Голова ОДА пояснив, що якраз над цим наразі вони працюють, ведуть перемовини з двома авіакомпаніями, щоб зрозуміти серйозність їхніх намірів, бо мала авіація, яку планують запустити в Черкасах, і пасажирські перевезення – не зможуть дати належний рівень прибутку для аеропорту.

– Аеропорт в Черкаській області потрібен, але він має бути ефективним, беззбитковим. Якщо там будуть тільки пасажирські перевезення, то він буде нерентабельним. Ми зараз розглядаємо можливість вантажних перевезень, зараз проводимо перемовини з інвестором. Черкасам пощастило, бо вони недалеко від Києва, і пункт вантажної перевалки може стати виходом, — вважає очільник області.

Нагадаємо, як повідомляють черкаські ЗМІ, у ході розслідування цієї справи детективи НАБУ провели обшуки у екс-голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка, колишніх заступників голови Черкаської ОДА Костянтина Омаргалієва та Сергія Овчаренка, начальника управління ЖКГ Андрія Липканя та підрядника, що спроектував реконструкцію аеропорту.