Більше 40 осіб з усіх міст України з різних контролюючих інстанцій (які, до речі, отримують заробітну плату з коштів платників податків) приїхали в Черкаси з позаплановою перевіркою. Про це повідомив міський голова Анатолій Бондаренко на своїй сторінці у “Фейсбук”.

“Ми допустили перевірку Державної аудиторської служби України до роботи, бо ми – законнослухняні громадяни. І що цікаво, вони надали нам лист, що то була наша влвсна ініціатива перевірити бюджет. Ми попросили обгрунтувати, коли таке просили, однак відповідь не отримали. Але це не одна перевірка, зразу ж за аудиторами прибула позапланова перевірка Державної екологічної інспекції. Як в тій казці, знаєте. Не вистачає тільки тих, хто справді працює. Одні перевіряючі. І всі ці делегації приїхали, поселились, отримують добові за те, щоб “накопати” хоч щось до початку виборчої компанії на Бондаренка. Не перевіряють корупційний “Оборонпром”, великі крадіжки, а трусять ту міську раду, яка “посміла” піти всупереч волі Кабінету міністрів і Президента щодо суворого карантину скрізь, навіть там, де його не треба вже було”, – саркастично висловився Бондаренко.

При цьому, нагадаємо, через зараження працівниці мерії на коронавірус установа повернулась до жорсткого посилення норм карантину, однак це не зупинило групи перевіряльників, хоч, до речі, це також суперечить тим же постановам Кабміну.

“Шановні “Слуги”, кого б ви там не підшукували в кандидати, які б ви брехливі оголошення в інтернеті не розповсюджували, що міський голова Черкас то будинок продає, то велосипед, то замовляє авто з Америки, які б купи постів в соцмережах про бандитів не писали, які б борди з чорнухою не ставили, – мера і депутатів у Черкасах будуть обирати черкащани. І ті методи боротьби з політичними конкурентами, які ви застосовуєте, – то не демократія, а банальне зведення рахунків. І черкащани це прекрасно зрозуміли. А ми з такими людьми, як ви, ми будемо діяти в рамках чинного законодавства і так, як ви того заслуговуєте”, – зазначив мер Черкас.

Він також пожартував, що весь цей політичний цирк виглядає жалюгідно.

“Як здрібніла влада. Нічого нового не придумали: людям – коронавірус, неугодним – переслідування. Ви думаєте, що я буду на це відволікатися? Працюйте! Шкода тільки коштів платників податків, які за це платять…” – резюмував Бондаренко.