Разом з лютневими платіжками на оплату послуг водопостачання та водовідведення мешканці приватного сектору отримали повідомлення щодо необхідності укласти новий договір з КП «Черкасиводоканал». Зробити це потрібно на вимогу Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

На виконання зазначеного нормативного документу Постановою Кабінету Міністрів України від 05.07.2019 р. №690 затверджені нові типові договори для споживачів.

У зв’язку з цим КП «Черкасиводоканал» запрошує власників приватного сектору для укладання нового договору. Чекаємо на вас в службі обліку реалізації води і стоків за адресую вул. Гетьмана Сагайдачного, 12.

Дні прийому: пн-чт – з 8:00 до 16:00; пт – з 8:00 до 15:00.

Обідня перерва з 12:00 до 12:48

При собі мати: будинкову книгу/адресну картку, паспорт власника та ідентифікаційний код, технічний паспорт на будинок, при наявності лічильників – фактичні показники.

Ознайомитися з договором для приватного сектору можна тут.

Укласти новий договір з черкаським водоканалом необхідно і мешканцям багатоповерхівок. Для них чинним законодавством передбачено наступні договори:

– типовий договір з індивідуальним споживачем про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (без обслуговування внутрішньобудинкових систем);

– типовий договір з індивідуальним споживачем про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем);

– типовий договір з колективним споживачем про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення;

– типовий колективний договір про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Обрати одну з чотирьох моделей договірних відносин необхідно на загальних зборах співвласників багатоквартирного будинку. Рішення оформлюється протоколом згідно Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Рішення вважається прийнятим, коли за нього проголосували власники всіх квартир та нежитлових приміщень, площа яких перевищує 50% усієї площі багатоквартирного будинку. Після оформлення відповідного протоколу, його витяг необхідно надати у відділ СОРВіС КП «Черкасиводоканал» для подальшої роботи по укладанню договорів.