Як нагадав народний депутат України Віталій Войцехівський, під час розгляду законопроєкту про мобілізацію, із нього був вилучений розділ про демобілізацію. За його словами, чимало депутатів проголосували “за” лише за умови, що питання демобілізації буде прописане в окремому нормативному документі, який до 1 жовтня розробить Міністерство оборони.

“Спілкуючись з нашими захисниками, особливо там, де гаряче, постійно чуємо питання: “А що ж все-таки із демобілізацією?” Наші хлопці розуміють, що не всіх і відразу, але тих, хто воює вже третій рік, можна? Дуже дивно було дізнатися, що станом на зараз в Комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки, який повинен спільно з Міністерством займатися означеними питаннями, навіть не було попередніх дискусій.

Я рідко погоджуюся з висловлюваннями своєї колеги Мар’яни Безуглої, але у випадку, коли вона помічає, що Голова комітету нацбезпеки займається особистими питаннями на Черкащині і аж ніяк не роботою комітету, згоден.

Днями разом з колегами МФО “ВПО України” Максимом Ткаченко, Русланом Горбенко, Сергєм Козиром, Олександром Федієнком, Владленом Неклюдовим провели робочу нараду і ухвалили рішення ініціювати розгляд законопроєкту про демобілізацію.  Чіткість та визначеність мають бути у всіх питаннях. А особливо в тих, що стосуються людей, які щодня ризикують своїм життям”, – переконаний нардеп.

Віталій Войцехівський просить військовослужбовців, які мають пропозиції щодо законопроєкту, звертатися за вказаним номером 066 355 6730.