У Шполі стався конфлікт під час зустрічі кортежу із полеглим воїном, під час якого людям довелося ледь не силоміць зупиняти одного з водіїв. Чоловік не захотів зупиняти свою автівку і запевняв, що йому “це не цікаво”. Випадок стався у вівторок, 10 вересня, пише “Шполяночка+“.

Волонтерці Лілії Усик довелося ставати перед автівкою місцевого жителя, аби не дозволити тому їхати далі під час зустрічі кортежу.

“Вчора ми були на “живому коридорі”, кортеж з БАМу віз тіло захисника на вулицю Прозору до батьків додому, – розповідає Лілія Усик. – Коли по кільцю почала рухатися колона, ми вже ставали на коліна і в цей момент проїхав один “Жигуль”. Ми його зупинили, дядько з’їхав на траву. І тут їде ще одна машина, ми махаємо, аби також з’їхав, але він не реагував. Я стаю у нього просто перед колесами і тільки тоді він зупинився. Я б його навіть не зачіпала, якби він не почав з матюками кричати, мовляв, чого ви мене зупинили. Пояснюємо, що це ж кортеж із загиблим воїном і він має знати про це. “Мені це не цікаво, воно мені не треба”. Оце так він відповів, тільки знову з матюками. Ми всі були шоковані такими словами”.

Після цього випадку волонтерка вирішила знайти чоловіка. Небайдужі люди допомогли з’ясувати його особу.

“Він живе в одній з багатоповерхівок, – продовжує жінка. – Мене шокувало, коли я поїхала перевіряти, що на його вулиці нещодавно було поховання героя. А перед цим ще одне. При цьому він так поводиться”.

Лілія Усик каже, що під час конфлікту чоловік “відправляв” присутніх жінок на війну, коли вони запитали, чому він не в ЗСУ.

Нині, за інформацією волонтерки, йому можуть вручити повістку.

“Я не знаю, як буде далі, але б я хотіла, аби ця людина записала відео з вибаченнями, – пояснює Лілія Усик. – Не хочу поки розголошувати всю інформацію про нього, адже в нього, напевно, є родина і не хочу, щоб це все лягло й на них”.

Також, каже жінка, якщо він “відкрутиться” від повістки, родини військових можуть вийти на акцію протесту, аби змусити шполянина вибачитися.