Директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергій Воронов звільнився з посади за власним бажанням. Про це він написав у “Фейсбук”.

“Ну, і ще не звільнився, бо завтра останній робочий день”, – уточнив Воронов.

У той же час, як повідомляє “ВиЧЕрпно”, заяву на звільнення підписав міський голова Черкас Анатолій Бондаренко сьогодні, 14 січня. Воронов вирішив піти з посади, бо виграв конкурс на посаду директора Державного навчального закладу «Черкаське вище професійне училище». Там готують продавців, верстатників, пекарів-кондитерів, кухарів, барменів, офіціантів тощо.

Так, пропрацював Сергій Воронов на посаді очільника департаменту освіти майже три роки, адже призначили його у березні 2018 року.

Нагадаємо, 13 жовтня суддя Соснівського районного суду відсторонив Воронова від займаної ним посади на строк до 8 грудня 2020 року. Тоді прокуратура вручила йому підозру у службовій недбалості. Мовляв, ним за бюджетні кошти було здійснено закупівлю товарів за завищеними цінами, чим спричинено тяжкі наслідки на суму понад 700 тис. грн. Тим самим сама прокуратура цими діями зірвала проведення наприкінці року низки тендерів, через що у дитячих садочках на початку року немає м’яса тощо.